Uniek en verrassend

Weerribbenhome bevindt zich in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is een prachtig waterrijk gebied met vaartjes, meren, rietlanden, moerasbossen en trilvenen. Daarom een ideale vakantiebestemming voor watersporters en natuurliefhebbers. Bij ons is het mogelijk om een eigen kano, sup, roeiboot mee te nemen. Vanaf ons vlot zo het water op.

Gelegen in het buitengebied -zonder directe buren- op een unieke locatie tussen het Giethoornsemeer en Kalenberg aan de rand van het Nationale Park Weerribben-Wieden. Laat je verrassen door het afwisselende landschap, vogels, vlinders, libelles. En wellicht zie je ook de “Otter”.

 

Eendenkooi
De eendenkooi is een oase van rust, stilte en groen. Samen met een kooiker van Staatsbosbeheer kun je een rondleiding krijgen. Je krijgt een kijkje achter de schermen en er wordt verteld over het eeuwenoude vak.

Wandelen en fietsen
Weerribbenhome ligt centraal in de Weerribben-Wieden waardoor je zo op de fiets via de verscholen fietspaden het nationale park in kan en met gemak dorpjes bereikt, zoals het nabijgelegen historische Blokzijl met een pittoreske haven. Of juist het natuurgebied in. Met een boswachter kun je een boottocht of wandeling maken. Deze kan veel vertellen over het gebied.

Ontspannen
Genieten langs de waterkant: van het water, zwemmen of vissen. Dit kan direct bij Weerribbenhome. Of actief het water opgaan en het gebied verkennen met de eigen boot/kano/sup. Uiteraard zijn er ook huurmogelijkheden in de omgeving.

Culinair genieten
Culinair ook genoeg te beleven bij het bekende “Geertien” in Muggenbeet aan het water of in de haven van Blokzijl bij het Mauritshuis (oud weeshuis) of het gezellige Restaria waar je altijd gastgericht wordt ontvangen. Heerlijk lunchen, borrelen of een hapje eten. Vergeet ook Kalenberg niet met het restaurantje in de kerk.

Dorpen en steden
Een bezoekje aan één van de mooie dorpjes en stadjes in de omgeving, zoals Giethoorn, Blokzijl, Vollenhove en Steenwijk is absoluut de moeite waard. De lokale plaatsjes hebben ieder hun eigen musea en stadswandeling. En sla Wilhelminaoord -koloniedorp van Koloniën van Weldadigheid- niet over! Grotere steden als Meppel, Zwolle en Heerenveen zijn ook gemakkelijk bereikbaar vanuit Weerribbenhome.

Ecologische & biologische (streek)producten
Op fietsafstand kunt u zo ecologische producten ophalen bij Eko boerderij “De Eerste”.

Kortom een verblijf bij Weerribbenhome heeft vele mogelijkheden.
Wij vertellen het je graag! Meer weten? www.visitweerribbenwieden.com